Tapen

Kinesiotaping of medical taping is het toepassen van een speciale elastische tape. De methode, die oorspronkelijk in Japan in de jaren zeventig is ontwikkeld, kan bij problemen met betrekking tot de bewegingsfysiologie worden toegepast.

De tape is, anders dan traditionele sporttape, rekbaar. Deze rekbaarheid bedraagt ca. 140% en is daarmee vergelijkbaar met die van de huid. Zo worden de spieren niet vastgezet, maar kunnen vrij bewegen, zonder dat deze meer kunnen uitrekken dan gewenst is.

Kinesiotape helpt spieren en bindweefsel in hun functie ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. Door aangedane spieren en weefsels op deze manier te behandelen, versnelt het genezingsproces, geeft pijnvermindering wordt het lichaamseigen herstel proces geactiveerd.

De liftende werking van tapen stimuleert de afvoer van oedeem, en zorgt voor druk- en pijnvermindering in de weefsels. De bewegingsvrijheid neemt toe waardoor het herstelproces bevordert wordt. Dit betekent verkorting van de blessuretijd en/of ziekte.

hooikoorts behandeling

Heeft u last van hooikoortsklachten, zoals bijvoorbeeld loopneus, niezen, verstopte neus, branderige ogen, vermoeidheid en/of benauwdheid? Dan kan deze manier van tapen uw klachten sterk verminderen.

Sceptisch? Dat was ik ook! Maar na het toepassen van de techniek zag ik spectaculaire resultaten. Uit onderzoek blijkt dat 84% van de mensen baat heeft bij hooikoortstaping. 

De methode:

In een periode van 2 weken wordt de tape 1 keer per week op de rug aangelegd. Dit geeft vrijwel direct resultaat en heeft een nawerking van meerdere weken.

Per hooikoortsseizoen is twee tot driemaal tapen voldoende.

Kosten

€ 30,00

– 2 maal aanbrengen tapes binnen het tijdsbestek van 2 weken (ongeveer 10 minuten per keer);

– een rol hoogwaardige kwaliteitstape van CureTape;

– instructie aan een huisgenoot, vriend/vriendin over het aanbrengen van deze tape, zodat hij/zij het in de toekomst zelf kan aanbrengen.