Hot Stone Massage

Een hotstonemassage is, zoals het woord al zegt, een massage met verwarmde stenen.
De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt zal ca. 45 °C zijn. 

De hotstone massage wordt gegeven met basalt stenen. Dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de eeuwen heen glad gepolijst zijn.

In India gaat de traditie van de hotstone massage meer dan 5.000 jaar terug. Daar worden al eeuwenlang gladde basaltstenen uit rivierbedding verzameld en opgewarmd voor de helende en heilzame hotstone massages. 

Eerst worden er een aantal stenen voorzichtig op u neergelegd. Deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en hebben een ontspannende werking. Vervolgens wordt er olie op het lichaam aangebracht om de stenen goed te laten glijden over de huid, dit kan een neutrale olie of naar wens een aromatische olie zijn.

 

Door de combinatie van warmte en beweging worden spieren diep van binnen geraakt, het ontgift, het voert afvalstoffen af en het geeft een diep ontspannen werking.Deze vorm van massage is uitermate geschikt voor mensen met fibromyalgie (weke-delen reuma), acute- en chronische spierproblemen en is vooral geschikt voor mensen met spier- en gewrichtpijnen, rug- en/of nekpijn, hoofdpijn, slechte doorbloeding, of algehele moeheid en zeker ook voor mensen die gewoon eens lekker willen relaxen.

De hotstone massage richt zich op de achterzijde van het lichaam.

De behandeling

De behandeling duurt 60 minuten en bestaat uit massage met de handen en met warme stenen, voornamelijk lange rustige en cirkelvormige strijkende bewegingen.

 

Kosten

60 minuten € 75,00